, .
cloudy -1.5℃
Vārda dienu svin: Rita, Vita, Olita

Maizes cepšana – relaksācijai

Dace Ezera , 07-11-2022
Maizes cepšana – relaksācijai

Rīdzinieks Rojs Puķe jeb vienkārši Pipars ir 17 gadus jauns un jau sasniedzis dzīvē ļoti daudz. Viņam bijusi (un noteikti būs) maizes ceptuve, joprojām ir ēdienu blogs. Pipars nodarbojas ar labdarību, cep maizi un kaldina dažādus plānus, kā vēl likt lietā savas zināšanas maizes cepšanā.

Ieraugs vārdā Ansis
„Par ēdieniem interesējos kopš deviņu gadu vecuma. Maniem vecākiem ir kulinārijas blogs, un viņi ieteica arī man pamēģināt ko līdzīgu. No agras bērnības atceros, kā mājās tika gatavots ēdiens un uzreiz fotografēts. Apsolīju vecākiem, ka pamēģināšu. Vispirms izveidoju savu mājaslapu pipars.lv, galu galā tiku arī līdz savam youtube kanālam. No ēdieniem pirmais kucēns bija pankūkas, kas tapa vecāku uzraudzībā,” Rojs atklāj, kā tas viss sācies.

Maizes ceptuve Laba maize tika atklāta 2021. gada septembrī, bet nu šis projekts ir noslēdzies un maiznīca slēgta. Tā atradās Rīgā, Apes ielā 7, viss sortiments bija svaigi cepta dažāda veida maize. Pipars: „Cepām ierauga maizes, kas ir veselīgākas nekā parastā rauga maize. Diemžēl trūka darbinieku, tādēļ nolēmu slēgt ceptuvi. Patiesībā projekts bija sevi izsmēlis – tas tika veidots, lai palīdzētu vienam konkrētam slimam bērnam. Viens eiro no katras pārdotās picas tika ziedots šim mērķim. Tās bija īpašas picas, nāca sabiedrībā pazīstami cilvēki un kopā ar mani izdomāja savu recepti. Piemēram, viena no picām tapa ar grupas Singapūras satīns repera, aktiera, podkāstu vadītāja, producenta Jāņa Krīvēna jeb Krivenchy līdzdalību, arī ar latviešu boksera Kristapa Zuša piedalīšanos. Mēs pircējiem ļāvām izvēlēties, kādas picas un sastāvdaļas viņi vēlas. Taču mums bija arī sava firmas pica, kuru nosaucām par Diablo picu, un tā viennozīmīgi bija asākā Latvijā, ar ļoti pikantām sastāvdaļām. Domāta tiem, kuri ar asumu...

 

 

Pilnu rakstu lasiet novembra SAIMNIEKS LV numurā!

 

 

 

Iesakām izlasīt Skatīt vairāk
Turpinājums: Bioloģisko olu komercražošana, izmantojot dažādu barību
Turpinājums: Bioloģisko olu komercražošana, izmantojot dažādu barību

Oktobra numurā tika publicēta raksta pirmā daļa, kas apskatīja nozīmīgākos ...

Spēka avoti – līdzcilvēki, zeme un profesionālās veiksmes
Spēka avoti – līdzcilvēki, zeme un profesionālās veiksmes

Lauris Štelfs par veterinārārsta profesijas izvēli saka: „Es nekad neesmu g...

Tukuma piena attīstības stāsts
Tukuma piena attīstības stāsts

Tukuma piens ir viens no lielākajiem piena pārstrādes uzņēmumiem Latvijā. T...

"Lejas Vāveres" – no teliņa līdz veikala plauktam
"Lejas Vāveres" – no teliņa līdz veikala plauktam

Ievas Galiņas piemājas saimniecība Lejas Vāveres Madonas novada Mārcienas p...