Lindu Kreideri no Piltenes Ventspils novadā ar pilnām tiesībām var dēvēt par kūku burvi. Viņa spēj uzburt tās krāšņas un gardas, ar kūkām ne tikai gādājot prieku citiem, bet arī iztiku ģimenei.
Jo sarežģītāk, jo interesantāk
„No dzimtās pilsēta Kuldīgas, kur pavadīju pirmos 17 savas dzīves gadus, uz Pilteni pārvācos līdzi mammai, kad vecāki šķīrās. Pēc vidusskolas mācījos Rīgā par deju skolotāju, bet drīz vien sapratu, ka tas tomēr nav mans aicinājums. Sāku studēt juristos, bet arī tas negāja pie sirds. Piedzima pirmā meitiņa, un Piltenē atradām savu dzīvokli. Kopš 2018. gada decembra es oficiāli esmu mājražotāja,” stāsta Linda un teic, ka tortes apguvusi cept pašmācības ceļā. Ļoti daudz pirkusi dažādas pavārgrāmatas, īpaši krievu valodā, skatījusies video ar pamācībām, pētījusi bildes internetā, apmeklējusi arī kūku cepšanas meistarklasi, kur ieguvusi knifiņus, kā veiksmīgāk vadīt biznesu. Tas tagad noder, burot un laižot tautās tortes. „Kāpēc tieši tortes, nemācēšu pateikt. Man jau no mazotnes ļoti paticis gatavot. Savus pirmos cepumus izcepu septiņu gadu vecumā. Vēlāk cepu arī kūkas, un, lai gan bieži nesanāca, kā vajadzētu, tas manu aizraušanos nenoslāpēja.
Kad dekrēta atvaļinājuma laikā vajadzēja kaut ko papildus nopelnīt, pirmais, kas ienāca prātā, bija tortes. Iepriekš cepu vīram mafinus un šķības kūkas. Nu ievietoju Facebook ziņu, ka cepu kūkas, lai izdibinātu, vai mani brīnumi kādam garšos un vai šāds bizness izdosies. Nokārtoju nepieciešamos dokumentus un ķēros pie lietas,” stāsta kūku cepēja un atklāj, ka savām mājas kūkām izmanto tikai dabīgas sastāvdaļas. Ogas sezonas...
Pilnu rakstu lasiet Jūnija SAIMNIEKS LV numurā!
2024. gads lēnām tuvojas izskaņai, un top pirmie apkopojumi par aizvadīto l...
Andersonu dzimtas saimniecības saknes aizmetušās 1889. gadā un, sazarojušās...
Devāmies uz Liepājas pusi iepazīt 1992. gadā dibināto zemnieku saimniecību ...
Slaukt efektīvi nozīmē darīt to raiti, gādāt, lai dzīvnieki justos labi, un...