Saimnieks LV / 2025.gads (Janvāris)
Noslēdzies Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas Latvijas Pārtikas klastera un Latvijas Maiznieku biedrības (LMB) organizētais konkurss Jaunais Maiznieks 2023/2024, kas vienkopus pulcēja uzņēmīgākos jaunos pārtikas nozares speciālistus no visas Latvijas.
Nevaram iedomāties savu nākotni bez tās turpinātājiem – jaunajiem cilvēkiem, kuri izvēlējušies savu darba dzīvi saistīt ar pārtikas ražošanu.
Mūsu valsts ir maizes zeme, un, lai sentēvu tradīcijas nezustu, ir vajadzīgi enerģiski, darboties griboši jaunieši. Viņi būs tie, kas saglabās maizes cepšanas tradīcijas Latvijā, ies līdzi laikam un ceps maizi ar pievienoto vērtību, kā arī radīs jaunas garšas un daudzpusīgu pielietojumu – tieši tā, kā to pieprasa šodienas patērētājs.
2024. gada 5. decembrī Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā piekto reizi notika profesionālās meistarības konkurss Jaunais Maiznieks 2023/2024. Konkursā varēja piedalīties profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi vecumā no 17 līdz 23 gadiem, un šogad tajā startēja 11 topošie konditori/maiznieki, restorāna pavāri un pārtikas produktu ražošanas tehniķi no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma (RTRIT), Valmieras, Ogres, Smiltenes, Kuldīgas, Ventspils tehnikumiem un Rīgas Restorānu un servisa skolas.
Lai popularizētu maiznieka profesiju, veicinātu audzēkņu profesionālās iemaņas un radošo domāšanu inovāciju virzienā...
Pilnu rakstu lasiet janvāra SAIMNIEKS LV numurā!
Jauniešu pieredzes stāsts Kad pirmo reizi dzirdēju par Mazpulkiem, es domā...
Latvijas lauku saimniecības arvien vairāk piesaista vietējo individuālo inv...
Saimnieciskās darbības veicēji, individuālie komersanti un zemnieku (zvejn...
Ne vienmēr attīstība jāsaista ar jaunākajām tehnoloģijām – šīs intervijas g...