, .
partlycloudy_night 13.5℃
Vārda dienu svin: Vera, Vaira, Vairis

Embūtē – ar čaklumu un darba mīlestību audzēti garšaugi

Dace Ezera , 13-07-2022
Embūtē – ar čaklumu un darba mīlestību audzēti garšaugi

Skaistā Embūtes pagasta Vībiņos ģimenes uzņēmumā SIA Miju jeb Embūtes garšaugi jau gadiem radoši un nenogurstoši rosās dzīvesbiedri Ineta Jurķe-Miķelsone un Jānis Miķelsons.

Dzīvei griežoties kā vāveres ritenī, gandrīz visu pārstrādei nepieciešamo ģimene izaudzē savā zemītē, kuru kopj paši. Tāpat divatā arī gatavo garšīgo un vērtīgo produkciju. Aprīļa sākumā, kad ciemojāmies pie Miķelsoniem, uz balkona kastēs viņiem jau spraucās tomātu stādu asniņi.

Lai dzīve nebūtu garlaicīga
„Katrs esam dzimuši savā pagastā – Jānis Embūtē, es – Kalētos. Kā pirms 32 gadiem atnācu šurp, tā arī te paliku. Abi strādājām Embūtes pamatskolā. Kad to likvidēja, bija jādomā, ko tālāk darīt. Vīram piederēja 3 ha zemes. Lopus turēt negribējām, uzarām dažus lauciņus, uzslējām siltumnīcas un sākām audzēt šo un to. Par ražu sūdzēties nevarējām: burkānus, ķirbjus un citus audzēkņus dāsni dalījām radiem, draugiem un kaimiņiem – grib vai negrib. Tā tas turpinājās, līdz iešāvās prātā, ka varētu mēģināt kaut ko žāvēt, tikai – kā? Pārstrādē jau nekādi dižie speciālisti nebijām,” pasmaida Ineta.

Lauksaimniecības konsultanti ieteikuši visu nokārtot oficiāli. Visbeidzot tapis pirmais Miķelsonu ģimenes lolojums – Raibais žāvētu garšaugu maisījums, piedeva zupām un mērcēm...

 

 

Pilnu interviju lasiet Maija SAIMNIEKS LV numurā!

 

 

 

Iesakām izlasīt Skatīt vairāk
Kultūraugu slimību un kaitēkļu prognoze augustam
Kultūraugu slimību un kaitēkļu prognoze augustam

Lai cik neierasti mainīgi šogad bija laikapstākļi gan pavasarī, gan vasaras...

Rapši, dabas stihijas un ieteikumi
Rapši, dabas stihijas un ieteikumi

Pēdējos gados izbaudām plašu laikapstākļu spektru. Vissāpīgāk to izjūt lauk...

Raidieraksts lauksaimniekam: zināšanas, izaicinājumi, nākotne
Raidieraksts lauksaimniekam: zināšanas, izaicinājumi, nākotne

Raidieraksts jeb citiem zināms kā podkāsts ir lielisks veids, kurā veidot d...