Skaistā Embūtes pagasta Vībiņos ģimenes uzņēmumā SIA Miju jeb Embūtes garšaugi jau gadiem radoši un nenogurstoši rosās dzīvesbiedri Ineta Jurķe-Miķelsone un Jānis Miķelsons.
Dzīvei griežoties kā vāveres ritenī, gandrīz visu pārstrādei nepieciešamo ģimene izaudzē savā zemītē, kuru kopj paši. Tāpat divatā arī gatavo garšīgo un vērtīgo produkciju. Aprīļa sākumā, kad ciemojāmies pie Miķelsoniem, uz balkona kastēs viņiem jau spraucās tomātu stādu asniņi.
Lai dzīve nebūtu garlaicīga
„Katrs esam dzimuši savā pagastā – Jānis Embūtē, es – Kalētos. Kā pirms 32 gadiem atnācu šurp, tā arī te paliku. Abi strādājām Embūtes pamatskolā. Kad to likvidēja, bija jādomā, ko tālāk darīt. Vīram piederēja 3 ha zemes. Lopus turēt negribējām, uzarām dažus lauciņus, uzslējām siltumnīcas un sākām audzēt šo un to. Par ražu sūdzēties nevarējām: burkānus, ķirbjus un citus audzēkņus dāsni dalījām radiem, draugiem un kaimiņiem – grib vai negrib. Tā tas turpinājās, līdz iešāvās prātā, ka varētu mēģināt kaut ko žāvēt, tikai – kā? Pārstrādē jau nekādi dižie speciālisti nebijām,” pasmaida Ineta.
Lauksaimniecības konsultanti ieteikuši visu nokārtot oficiāli. Visbeidzot tapis pirmais Miķelsonu ģimenes lolojums – Raibais žāvētu garšaugu maisījums, piedeva zupām un mērcēm...
Pilnu interviju lasiet Maija SAIMNIEKS LV numurā!
2024. gads lēnām tuvojas izskaņai, un top pirmie apkopojumi par aizvadīto l...
Andersonu dzimtas saimniecības saknes aizmetušās 1889. gadā un, sazarojušās...
Devāmies uz Liepājas pusi iepazīt 1992. gadā dibināto zemnieku saimniecību ...
Slaukt efektīvi nozīmē darīt to raiti, gādāt, lai dzīvnieki justos labi, un...