Mēs visi zinām, ka kaviārs un safrāns ir vieni no dārgākajiem pārtikas produktiem pasaulē, bet par kādām lopkopības delikatesēm jūsmo izsmalcinātu ēdienu piekritēji?
Japāņu Wagyu liellopu gaļa
Japāņu liellopu gaļa, kas pazīstama ar nosaukumu Wagyu, ar savu augsto kvalitāti izceļas visā pasaulē. Tai ir pārsteidzošs aromāts, otrs augstākais iespējamais marmora rādītājs un slavena, sviestam līdzīga tekstūra. Wagyu steiki ir vieni no garšīgākajiem un dārgākajiem gardumiem pasaulē.
Wagyu iegūst no četrām dažādām govju šķirnēm, kuras visas nāk no Japānas. Wagyu liellopu gaļa ir dārga, jo to audzēšanā tiek ievērotas stingras prasības un nodrošināta īpaša barība. Japānā Wagyu tīršķirnes vēršu teļi, kurus izmanto gaļas ražošanai, tiek masēti, dzer alu un klausās klasisko mūziku.
1 kg Wagyu gaļas var maksāt līdz pat 400 EUR, bet Wagyu govs vairāk nekā 26 000 EUR.
Pule siers
Pule siers tiek ražots no īpaši apdraudētās Balkānu šķirnes ēzeļu mātes piena nelielā saimniecībā Serbijā, Zasavica Nacionālā rezervāta teritorijā, un ir ne tikai dārgākais, bet arī viens no retākajiem sieriem pasaulē. Tā cena kilogramā var sasniegt pat vairākus tūkstošus eiro, kas izskaidrojams ar to, ka ēzeļmātes pienu ir ļoti grūti ražot. Ēzeļmāte jāslauc trīs reizes dienā, lai nesavainotu tesmeni, un dienā dod tikai 0.85 glāzes piena. Lai iegūtu kilogramu siera, ir nepieciešami ap 24 l ēzeļmātes piena.
Pule gatavo no 60 % ēzeļu piena un 40 % kazas piena, un tā ražošanai nepieciešami vairāki mēneši un daudzi ēzeļi...
Pilnu rakstu lasiet novembra SAIMNIEKS LV numurā!
Slaukt efektīvi nozīmē darīt to raiti, gādāt, lai dzīvnieki justos labi, un...
Agritechnica 2023 izstādē Strautmann iepazīstināja ar jaunu lopbarības savā...
Euromilk jau vairāk nekā trīs gadu desmitus ražo maisītājus, nepārtraukti p...
Gints Puplaksis, bijušais profesionālais elektriķis, nu ir viens no veiksmī...