, .
cloudy 3.3℃
Vārda dienu svin: Katrīna, Kate, Kadrija, Trīne, Katrīne

Latgales reģiona biškopju konferencē – par un ap biškopības produktiem ēdienos

LLKC , 17-02-2023
Latgales reģiona biškopju konferencē – par un ap biškopības produktiem ēdienos

Lai analizētu biškopības produktu izmantošanu dažādu ēdienu receptēs pašu mājās un kaimiņvalstī Lietuvā, kā arī demonstrētu jauno pārtikas tehnologu zināšanas par biškopības produktu pielietojumu, uz tikšanos jau astoto reizi aicinās Latgales biškopju konference, ko sadarbībā ar Latvijas Biškopības biedrību (LBB) un Augšdaugavas novada pašvaldību, Valsts Kopējās lauksaimniecības politikas tīkla aktivitāšu ietvaros rīko Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC). 

8. starptautiskā Latgales reģiona biškopju konference 25. februārī pulksten 11.00 sāksies Daugavpilī, Augšdaugavas novada kultūras centrā “Vārpa”.

Vai bišu produkti ir ēdiena neatņemam sastāvdaļa vai tikai piedeva? Cik pamatota ir biškopības produktu iekļaušana dažādu ēdienu receptēs un, – kādu atbalstu sarežģītu jautājumu izpratnē biteniekiem var sniegt Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU)? Šīs ir tikai dažas no konferencē skatāmajām tēmām.

LBTU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes eksperti nozares speciālistus iepazīstinās ar jaunākajām tendencēm medus pārstrādē, izskaidros, ko un kāpēc analizē medus sensorajā vērtēšanā, kā arī prezentēs pētījumu par bišu tranu peru homogenāta ievākšanas un pārstrādes tehnoloģijām.

SIA “Meduspils” saimnieks, biškopis Jānis Vainovskis stāstīs par medus siltumizturību. Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma struktūrvienības “Preiļi”, kā arī Rēzeknes tehnikuma pārstāvji informēs par biškopības produktu izmantošanu izglītības programmās.

Guntars Melnis, LBB valdes loceklis, biškopis: “Konferencē būs arī vairāki konkursi un degustācijas, kurās žūrija un dalībnieki noteiks izcilākos biškopības produktu piedāvājumus. Neiztrūkstoši būs baudāmas tradicionālās medus kūkas, kuras savedīs no visiem Latgales novadiem, lai noskaidrotu, kurai no tām ir vissabalansētākā garša.”

Atgādināsim, ka līdz šim starptautiskajās Latgales Biškopības konferencēs tēmas bijušas visdažādākās – medus kvalitāte, lāču iebrukumi bišu dravās, medus eksports, bišu slimības, pesticīdu ietekme biškopībā un vēl daudzi, dažādi biškopjus interesējošie jautājumi.

 

Pasākums līdzfinansēts no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finanšu līdzekļiem.

 

 

 

Iesakām izlasīt Skatīt vairāk
Vienkārši par sarežģīto – pedagogus aicina FoodEducators projekts
Vienkārši par sarežģīto – pedagogus aicina FoodEducators projekts

Piena, zivju, drošas pārtikas dienas, izpratne par pārtikas zinātni un sist...

Rudens uzņemšana inkubācijas programmā sāksies 16. septembrī
Rudens uzņemšana inkubācijas programmā sāksies 16. septembrī

No 16. līdz 30. septembrim notiks pieteikumu pieņemšana dalībai inkubācijas...

Konkurss – #TasteTheOceanContest
Konkurss – #TasteTheOceanContest

#TasteTheOcean (tulkojumā no angļu valodas – “Izbaudi okeānu”) ir Eiropas S...

Balsojums par Eiropas Gada koku
Balsojums par Eiropas Gada koku

Aicinām piedalīties un atbalstīt Eiropas Gada koka balsojumu, Kaņepju ozolu...