, .
cloudy 2.7℃
Vārda dienu svin: Zeltīte, Andis

Sākas pieteikšanās “Novada Garšas” produktu kvalitātes konkursam

LLKC , 19-08-2024
Sākas pieteikšanās “Novada Garšas” produktu kvalitātes konkursam

No 13. augusta līdz 11. septembrim mazie ražotāji un mājražotāji aicināti pieteikt savus produktus “Novada Garšas” produktu kvalitātes konkursam, ko rīko Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) sadarbībā ar Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) Lauksaimniecības un Pārtikas tehnoloģijas fakultātes (PTF) Pārtikas institūta speciālistiem, kā arī profesionāliem pavāriem.

Anketa produktu pieteikšanai:  https://forms.gle/Jvc7JKLzLCeAUVPL7

Šogad konkursam iesniegto produktu vērtēšana notiks trīs dienas – no 24. līdz 26. septembrim LBTU Pārtikas institūta telpās.

Produktus var pieteikt desmit kategorijās:

  1. Piens un piena produkti (t. sk. kazas un aitas piena produkti);
  2. Gaļa un gaļas pārstrādes produkti;
  3. Zivis un zivju produkti;
  4. Ogu, augļu, augu un dārzeņu produkti;
  5. Graudaugu un pākšaugu pārstrādes produkti (pārslas, miltu maisījumi, manna u. tml.) un maize;
  6. Konditoreja (miltu konditoreja un saldumi);
  7. Medus un tā produkti;
  8. Bezalkoholiskie dzērieni (t. sk. sulas, raudzētie dzērieni);
  9. Raudzēti alkoholiskie dzērieni (piemēram, alus, vīns, sidrs u. c.);
  10. Stiprie alkoholiskie dzērieni.

Elīna Ozola, LLKC Lauku attīstības nodaļas vadītāja: “Ik gadu ražotāju interese par dalību konkursā ir nemainīgi  liela, un redzam, ka pēc medaļu saņemšanas ražotāji tās tiešām aktīvi eksponē kā tirdziņos, tā uz saviem produktiem. Lai žūrija labāk izprastu, kādēļ produkts ir tieši tāds, aicinām jau pieteikumā norādīt produkta īpašības, to īpašo, ko ražotājs, izstrādājot receptūru, domājis par tā pasniegšanu un saderību ar citiem ēdieniem vai pasniegšanu. Šogad arī jauns papildinājums, jo sadarbībā ar EIT food pārstāvniecību Latvijā tiks izvirzīta simpātijas balva par inovācijas un ilgtspējas potenciālu produktam.”

Produktu klātienes iesniegšana paredzēta LBTU Pārtikas institūtā Rīgas ielā 22 a, Jelgavā sākot no 18. septembra, konkrēti laiki un datumi jāskatās konkursa nolikumā.

Uzvarētāju apbalvošana paredzēta 26. oktobrī , “Novada Garšas” sezonas noslēguma pasākumā Rīgā, “Sporta 2” kvartālā.

Uzziņai: Pirmajā produktu kvalitātes konkursā 2020. gadā piedalījās 29 ražotāji ar 71 produktu, 2021. gadā vērtēšanai tika iesniegti 164 produkti, 2022. gadā 73 ražotāji vērtēšanai iesniedza 205 produktus, bet 2023. gadā – 81 ražotājs bija pieteicis 199 produktus, no kuriem konkursā vērtēja 187 produktus no 74 ražotājiem.

 

Kontaktpersona par konkursa norisi:

Elīna Ozola (elina.ozola@llkc.lv),

Kontaktpersona par paraugu piegādi:

Evita Straumīte (e-pasts: evita.straumite@lbtu.lv).

 

 

 

 

Iesakām izlasīt Skatīt vairāk
Starpnozaru konference: “Vesela saimniecība = vesela augsne, ganāmpulks un finanses”
Starpnozaru konference: “Vesela saimniecība = vesela augsne, ganāmpulks un finanses”

Kā novērtēt esošo situāciju saimniecībā, kā veidojas klimata un lauksaimnie...

29. novembrī Engurē notiks ikgadējā Zivsaimniecības konference
29. novembrī Engurē notiks ikgadējā Zivsaimniecības konference

29. novembrī, vienā no Latvijas piejūras pilsētām, kas cieši saistīta ar zv...