Nākamnedēļ, 30.septembrī, notiks "Novada garšas" sezonas noslēguma konference "Vai vietējam produktam būt tavā ēdienkartē?", informē Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrā (LLKC).
Konferencē tiks diskutēts par vietējo produktu pieejamību ikdienā, vegāniskajām tendencēm sabiedrības ēdienkartē, vēlmēm un iespējām mazināt pārtikas atkritumus un citām tēmām.
Konference sāksies plkst.10 Rīgā, Hanzas peronā. Dalība konferencē ir bez maksas un pieteikties var līdz 29.septembrim.
Pasākuma laikā Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) vadītājs Jānis Endziņš dalīsies ar to, kas vietējā produkta izvēlē svarīgāks - kvalitāte vai cena. Būs arī iespēja iepazīt un uzzināt, ko vietējā produkta vērtības vairošanai piedāvā jaunais kataloga "www.novadagarsa.lv" e-tirgus.
Tāpat kustības "Augi&Draugi" pārstāve Alise Miļūne skaidros, kādēļ augu valsts produktu maltītes kļūst aizvien pieprasītākas Latvijā. Savukārt veģetārās uztura skolas "Vegus" vadītāja Dita Lase skaidros, kāda ir pieredze ar veģetāro uzturu skolās.
Vienlaikus LLKC informē, ka pārtikas tehnoloģe un lektore Ingrīda Bogdanova dalīsies pieredzē, kā optimizēt savu darbu un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas pasniedzēja Lienīte Litavniece palīdzēs izprast, kā mazināmi pārtikas atkritumi skolu ēdināšanā.
Paralēli konferencei sadarbībā ar "Pavāru klubu" norisināsies arī skolu pavāru konkursa "Mana novada garša" fināls, kurā par labākā titulu sacentīsies SIA "Baltic Restaurants Catering", V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas un Piņķu Starptautiskās skolas pavāri. Pavāru veikumu pusdienu pauzē varēs nogaršot arī konferences apmeklētāji.
Tāpat plkst.14.30 sāksies dažādas meistarklases, kuras vadīs "Jauno pavāru kustība", Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte un uzņēmums SIA "Prolux".
Dienas noslēgumā notiks skolu pavāru un pārtikas produktu kvalitātes konkursa "Novada garša 2022" uzvarētāju apbalvošana.
Zīmols "Novada garša" ir ilgtspējīga vietējās pārtikas sistēma, kas nodrošina Latvijas izcelsmes pārtikas produktu izsekojamību un kvalitāti. "Novada garšas" mērķi ir nodrošināt zīmola atpazīstamību, izveidot Latvijas pārtikas produkcijas katalogu ar vietējās izcelsmes pārtikas ražotājiem un pārstrādātājiem, rīkot pasākumus, konferences, konkursus, meistarklases ar zīmolu "Novada garša", popularizējot vietējo pārtiku un tās atpazīstamību Latvijā, Eiropas Savienībā un pasaulē, kā arī konsultēt par sertificēšanas sistēmu "GLOBALG.A.P." Latvijā.
Zīmola "Novada garša" veidotājs ir LLKC.
No šā gada 4.novembra līdz 4.decembrim lauksaimnieki un mežsaimnieki var pi...
Valsts augu aizsardzības dienests aicina Sēklaudzētāju un sēklu tirgotāju r...
Kā novērtēt esošo situāciju saimniecībā, kā veidojas klimata un lauksaimnie...
29. novembrī, vienā no Latvijas piejūras pilsētām, kas cieši saistīta ar zv...