Saimnieks LV
, .
cloudy -1.9℃
Vārda dienu svin: Ādams, Ieva

Kvalitatīvas skābbarības sagatavošana

Timac Agro Latvia , 05-12-2023
Kvalitatīvas skābbarības sagatavošana

Pasākuma lektors:  "Timac Agro Latvia" Lopkopības produktu vadītājs, Mg.Vet. Jurijs Brente

Datums un laiks: 13. decembris 2023, plkst. 10-16

Tēmas:

1. Neatbilstoši sagatavotas skābbarības ietekme uz slaucamo govju veselību un produktivitāti

  • Kas ir pienskābe, etiķskābe, propionskābe un sviestskābe? Kā tās rodas un kāds ir to vēlamais daudzums
  • Kā šo gaistošo taukskābju koncentrācija barībā ietekmē barības apēdamību, barības stabilitāti un vielmaiņas slimības
  • Cukuru un proteīnu zudums barībā, kā to noteikt un novērst.

2. Kā pareizi piepildīt un nosegt skābbarības tranšejas/ stirpas. Pareizais un "sociālais" variants.

  • Praktiskie padomi dažādās situācijās

3. Skābbarības analīžu interpretācija. Vai tikai pēc NIR var noteikt fermentācijas izdošanos/ neizdošanos?

  • Pētījumi un prakse analizējot skābbarības sastāvu un kvalitāti.

4. Vai govs visās laktācijas stadijās uzņem visu, kas tai nepieciešams un aprēķināts TMR?

  • Izaicinājumi, kas ietekmē apēstās barības daudzumu un kā ar tiem cīnīties

 

Pasākuma vieta: Branku Brančotava, Saules iela 2, Brankas, Cenu pagasts, Jelgavas novads, LV-3042

Reģistrācija un papildu informācija: timacagrolatvia.lv sadaļā "AKTUALITĀTES", mob. 20208712

 

Piedalies un iegūsti padziļinātas zināšanas par kvalitatīvas skābbarības sagatavošanu pieredzējuša lektora Jurija Brentes vadībā!

 

Iesakām izlasīt Skatīt vairāk
2025. gads graudkopībā Latvijā – nozare atrodas pārejas un riska zonā
2025. gads graudkopībā Latvijā – nozare atrodas pārejas un riska zonā

Aizvadītā sezona Latvijas graudkopībā bijusi sarežģīta un daudzviet pat dra...

Interešu grupās zināšanas šogad papildinājuši 250 lauksaimnieki un mežsaimnieki
Interešu grupās zināšanas šogad papildinājuši 250 lauksaimnieki un mežsaimnieki

Lai savstarpēji dalītos ar lauksaimnieku Interešu grupu 2025. gada veikumu,...