Saimnieks LV
, .
partlycloudy_day 13.5℃
Vārda dienu svin: Ingrīda, Ardis

Kvalitatīvas skābbarības sagatavošana

Timac Agro Latvia , 05-12-2023
Kvalitatīvas skābbarības sagatavošana

Pasākuma lektors:  "Timac Agro Latvia" Lopkopības produktu vadītājs, Mg.Vet. Jurijs Brente

Datums un laiks: 13. decembris 2023, plkst. 10-16

Tēmas:

1. Neatbilstoši sagatavotas skābbarības ietekme uz slaucamo govju veselību un produktivitāti

  • Kas ir pienskābe, etiķskābe, propionskābe un sviestskābe? Kā tās rodas un kāds ir to vēlamais daudzums
  • Kā šo gaistošo taukskābju koncentrācija barībā ietekmē barības apēdamību, barības stabilitāti un vielmaiņas slimības
  • Cukuru un proteīnu zudums barībā, kā to noteikt un novērst.

2. Kā pareizi piepildīt un nosegt skābbarības tranšejas/ stirpas. Pareizais un "sociālais" variants.

  • Praktiskie padomi dažādās situācijās

3. Skābbarības analīžu interpretācija. Vai tikai pēc NIR var noteikt fermentācijas izdošanos/ neizdošanos?

  • Pētījumi un prakse analizējot skābbarības sastāvu un kvalitāti.

4. Vai govs visās laktācijas stadijās uzņem visu, kas tai nepieciešams un aprēķināts TMR?

  • Izaicinājumi, kas ietekmē apēstās barības daudzumu un kā ar tiem cīnīties

 

Pasākuma vieta: Branku Brančotava, Saules iela 2, Brankas, Cenu pagasts, Jelgavas novads, LV-3042

Reģistrācija un papildu informācija: timacagrolatvia.lv sadaļā "AKTUALITĀTES", mob. 20208712

 

Piedalies un iegūsti padziļinātas zināšanas par kvalitatīvas skābbarības sagatavošanu pieredzējuša lektora Jurija Brentes vadībā!

 

Iesakām izlasīt Skatīt vairāk