, .
cloudy 4.2℃
Vārda dienu svin: Andulis, Alnis

Ir pieejamas apmaksātas prakses iespējas starptautiskos pārtikas un lauksaimniecības uzņēmumos

LABS OF LATVIA , 29-03-2022
Ir pieejamas apmaksātas prakses iespējas starptautiskos pārtikas un lauksaimniecības uzņēmumos

Līdz 31. martam maģistrantūras un doktorantūras studentiem, absolventiem un jaunajiem uzņēmējiem tiek piedāvāta iespēja pieteikties dalībai Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta zināšanu un inovāciju kopienas “EIT Food” programmās “RIS Fellowships” un “RIS Talents”. Tā ir apmaksāta prakse, lai gūtu praktisku pieredzi, strādājot Eiropas pārtikas uzņēmumos, jaunuzņēmumos un pētniecības organizācijās.

Praktikantiem būs iespēja attīstīt dažādas kompetences un prasmes, izmantot mentoru sniegto atbalstu, paplašināt savu profesionālo kontaktu loku. Programmu dalībnieki saņemt ikmēneša stipendiju:

  • maģistranti RIS Fellowships programmā saņems 650 līdz 1350 eiro;
  • doktorantūras studenti RIS Talents programmā saņems 850 līdz 1800 eiro.

Tiem, kas vēlas pieteikties dalībai programmās, nav obligāti jāpārstāv studiju programmas, kas ir tieši saistītas ar pārtikas jomu. Apmaksātas prakses iespējas tiek piedāvātas arī absolventiem, kuri interesējas par lauksaimniecības un pārtikas nozari, kā arī jaunajiem profesionāļiem, kuri vēlas attīstīt savas iemaņas un gūt vērtīgu ierakstu savā CV, tādējādi, iespējams, bruģējot ceļu karjeras uzrāvienam. Plānotais prakses ilgums ir trīs līdz seši mēneši.

Programmas “RIS Fellowships” un “RIS Talents” ir daļa no Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta lauksaimniecības un pārtikas kopienas “EIT Food” īstenotajām aktivitātēm. “EIT Food” darbība aptver visu pārtikas sistēmu, sākot no lauksaimniecības un ražošanas, līdz pat piegādei un gala patērētājam. “EIT Food Hub Latvia” darbojas Rīgas Tehniskās universitātes Zinātnes un inovāciju centra paspārnē kā viena no četrām zināšanu un inovāciju kopienām. Tās darbības pamatmērķis ir veicināt tādu inovāciju un ilgtspējīgu ekonomikas iniciatīvu veidošanos, kas vairo kvalitatīvas pārtikas pieejamību, dod pienesumu vides saglabāšanā un veselības uzlabošanā, kā arī rada jaunas darbavietas.

 

 

 

Iesakām izlasīt Skatīt vairāk
Aicinām uz semināru “Tehnoloģiskie risinājumi dārzeņu audzēšanā”
Aicinām uz semināru “Tehnoloģiskie risinājumi dārzeņu audzēšanā”

LLKC sadarbībā ar Simonu Zanderi ("Blāzmas", Vārmes pagasts, Kuldīgas novad...

Zemkopības ministrs apmeklēs Vācijas pārtikas un lauksaimniecības izstādi “Zaļā nedēļa 2025”
Zemkopības ministrs apmeklēs Vācijas pārtikas un lauksaimniecības izstādi “Zaļā nedēļa 2025”

Zemkopības ministrs Armands Krauze darba vizītē Berlīnē, Vācijā, apmeklēs L...

Sāksies apmācībās jaunajiem bioloģiskajiem lauksaimniekiem
Sāksies apmācībās jaunajiem bioloģiskajiem lauksaimniekiem

Limbažos šodien sāksies Eiropas Savienības (ES) finansētas apmācībās jaunaj...