, .
fair_night 19.8℃
Vārda dienu svin: Marta, Dita, Dite

“Food Union” atteiksies no sprostos dētām olām

Food Union , 02-04-2024
“Food Union” atteiksies no sprostos dētām olām

Latvijā vadošai piena pārstrādes un saldējuma ražotājs “Food Union” iekļāvis savā Ilgtspējas stratēģijā atteikšanos no sporstos dētām olām līdz 2025.gada beigām. Lai arī olu kā izejvielas izmantošana “Food Union” produkcijas ražošanā ieņem pavisam nelielu apjomu, tomēr izvērtējot riskus un ieguvumus, kādus sniegtu pāriešana uz ārpus sprostiem dētu olu un olu produktu izmantošana, un konsultējoties ar “Dzīvnieku brīvība” pārstāvjiem, “Food Union” pieņēmis lēmumu šo mainīt pēc iespējas ātrāk.

Food Union” ikdienā ražo 400 dažādus piena produktus un saldējumus vairāk nekā desmit iemīļotiem pārtikas zīmoliem. Šobrīd svaigas olas nelielā apmērā tiek iepirktas un izmantotas viena siera produkta ražošanā, savukārt olu pulveri iepērkam sešu pankūku produktu ražošanā, kas norit atbilstoši stringrajiem BRC un HACCAP starptautiskajiem standartiem.

Pēc sarunām ar piegādātājiem, pankūku produktiem plāns ir pāriet uz ārpus sprostiem dētām olām pēc iespējas ātrāk, bet ne vēlāk kā līdz 2024.gada beigām. Savukārt, siera produktam, šobrīd risinājums tiek meklēts un plāns ir pāriet uz ārpus sprostiem dētām olām ne vēlāk kā līdz 2025.gada beigām.

Food Union” izstrādātā Ilgtspējas stratēģija aptver darbu trīs pamatvirzienos, kas ir definēti un balstīti ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķos: 1) Uzlabot labsajūtu jeb mērķtiecīgi un regulāri pilnveidot produktu, izstrādājot jaunus un veselīgākus produktus; 2) Samazināt ietekmi uz vidi jeb efektivizēt ražošanu un optimizēt ražošanas procesā izmantotās izejvielas un radītos pārpalikumus; 3) Stirpināt godīgu sociālo sistēmu jeb uzlabot sociālos apstākļos caur caurspīdīgu un godīgu sadarbību visā vērtības radīšanas ķēdē. Atteikšanā no sprostos dētām olām pievienota “Food Union” otrā pamatvirziena uzdevumos šim un nākamajam gadam.

 

 

Iesakām izlasīt Skatīt vairāk
Ražotāji tiek aicināti iesniegt paziņojumus dalībai programmā “Piens un augļi skolai”
Ražotāji tiek aicināti iesniegt paziņojumus dalībai programmā “Piens un augļi skolai”

Lauku atbalsta dienests aicina piena produktu, dārzeņu un augļu ražotājus i...

Pirmo reizi Latvijā tomātu audzēšanas vietā konstatēts tomātu brūnplankumainības vīruss
Pirmo reizi Latvijā tomātu audzēšanas vietā konstatēts tomātu brūnplankumainības vīruss

Šā gada jūnijā tomātu brūnplankumainības vīruss konstatēts vienā tomātu aud...

Zemkopības ministrijas galvenā budžeta prioritāte 2025.gadā – pārtikas nodrošinājums
Zemkopības ministrijas galvenā budžeta prioritāte 2025.gadā – pārtikas nodrošinājums

Zemkopības ministrija (ZM), atbilstoši valdības izvirzītajai galvenajai vid...

Ar jaunu konsorciju stiprinās inovācijas pārtikas nozarē
Ar jaunu konsorciju stiprinās inovācijas pārtikas nozarē

Latvijas Biozinātņu un Tehnoloģiju universitāte (LBTU) konsorcijā ar Latvij...