"EIT Food HUB Latvija" un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes un inovāciju centrs īstenos "EIT Food Challenge Lab 2023", lai izstrādātu novatoriskus risinājumus nozīmīgiem lauksaimniecības un pārtikas nozares izaicinājumiem, informēja RTU pārstāve Lāsma Vaivare.
Dalībniekiem būs jārod risinājumi, kas paātrinās virzību uz ilgtspējīgu lauksaimniecību, sekmējot pārtikas ražošanu un vienlaikus mazinot ietekmi uz vidi. Tāpat tiem būs jādomā, kā samazināt lauksaimniecības radītās emisijas, ieviešot rīkus, kas, piemēram, reāllaikā mēra augsnes pH un, balstoties datos, uzlabo augsnes un tehnikas veiktspēju.
"EIT Food Challenge Lab 2023" ir Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) pārtikas industrijas zināšanu un inovāciju kopienas "EIT Food" aktivitāte, lai, izmantojot dizaina domāšanas metodes un apvienojot akadēmisko izcilību un specifiskas nozares zināšanas, īsā laikā radītu potenciālus biznesa risinājumus un mazināt plaisu starp zinātni un uzņēmējdarbību.
Dalībai aktivitātē līdz 4.novembrim var pieteikties studenti, pētnieki, jaunuzņēmēji, pārtikas un lauksaimniecības nozarē nodarbinātie, kā arī citu jomu profesionāļi, kas ieinteresēti veidot ilgtspējīgu lauksaimniecības nākotni.
Komandas darbu žūrijai prezentēs 21.novembrī RTU Zinātnes un inovāciju centrā. Katras kategorijas uzvarētāji saņems 2000 eiro lielu naudas balvu, kā arī iespēju veidot un attīstīt jaunuzņēmumu sadarbībā ar industrijas "EIT Food" uzņēmējdarbības atbalsta programmās.
2020. gadā 40% no visām ES lopkopības lauku saimniecībām bija kūtsmēslu krā...
Nākamie ZSA reģionālie semināri jau 13. februārī Tērvetē un Saldū, bet 14.f...
Pilna cikla saimniecībā ražošanas procesi notiek ik dienu. Tā arī atšķirto ...
Lai mazinātu administratīvo slogu nekustamo īpašumu attīstībā, valdība, 4. ...